Inloggen

SW De Floreant

Florekrant jaargang 2, nr. 14

Henriëtte Wentink

VanHenriëtte Wentink

AanIedereen in alle groepen

Florekrant jaargang 2, nr.14

Agenda

10 en 11 februari: oudergesprekken groep 8

10 februari: Gezond in Luttelgeest, De Floreant 19.00 - 21.00 uur

12 februari: rapport

17 t/m 21 februari: voorjaarsvakantie

24 februari: carnaval

24 t/m 28 februari: rapportgesprekken (facultatief)

 

Verbouwing

Als u eens langs de Sportstraat rijdt, ziet u dat er volop gesloopt wordt in het schoolgebouw De Rank. Vandaag heb ik met verschillende mannen de tekeningen voor de installatie bekeken. Het handigst is dan om op locatie ook een blik te werpen. Als je dan in de school staat, omhoog kijkt en het dak ziet, weet je dat er volop gesloopt wordt. Er wordt dus hard gewerkt. Na de voorjaarsvakantie starten ze met de nieuwbouw.

 

Onderwijskundig: nieuwe plannen

Nu alle uitslagen van de toetsen en observaties op papier staan kijken we na de vakantie als team naar de opbrengsten. Wat zeggen deze uitslagen ons en waar moeten we ons als school op richten? Is er een vak die extra aandacht behoeft? Waar kunnen we van elkaar leren? Ook de leerkracht maakt analyses en kijkt wat de groep en wat de leerling nodig heeft om de komende periode weer sprongen te maken in zijn/haar leren. Er worden nieuwe plannen gemaakt en nieuwe doelen gesteld. Fijn ook om met de leerlingen in gesprek te gaan. Waar sta ik en waar ga ik naar toe werken? Klaar voor een nieuwe periode in het schooljaar.

 

Rapportgesprekken

A.s. woensdag krijgen de leerlingen hun rapport mee naar huis. De leerlingen van groep 8 hebben maandag of dinsdag samen met hun ouders een gesprek met de leerkracht over de keuze van VO. Zij ontvangen dan hun rapport mee naar huis. De leerkrachten benaderen u voor een gesprek als zij graag over de ontwikkeling van uw kind willen praten. Mocht u zelf behoefte hebben aan een gesprek, dan kunt u een berichtje sturen via SchouderCom naar de desbetreffende leerkracht. U wordt dan ingepland in de week na de voorjaarsvakantie.

 

Gezond in Luttelgeest

Maandagavond is er voor alle belangstellenden van de school en het dorp een avond over het stimuleren van een gezonde leefstijl in het dorp. De avond begint om 19.00 uur op De Floreant. Er zijn workshops door o.a. Marjolijn Bakker, diëtist en Jelle de Boer, gedragsdeskundige. Het wordt een interessante avond. Komt allen!

 

Carnaval

Op maandagmorgen 24 februari houden we van 10.00 - 11.30 uur Carnaval. U heeft afgelopen week een uitnodiging via SchouderCom ontvangen. Op deze plaats nog even de tijden:

 

De leerlingen van groep 3 en 5 t/m 8 vertrekken rond 10 uur met hun karren bij de school. De leerlingen van groep 4 zullen aansluiten bij de kerk en bij de Bosfluiter sluiten de leerlingen van groep 1 en 2 aan. We vervolgen onze optocht dan door de nieuwbouw en zullen eindigen bij de gymzaal. Vanaf 10.45u. zullen we in de gymzaal zijn. Daar gaan we gezellig hossen voor Carnaval en daar zal de prijsuitreiking van de optocht plaatsvinden. Om 12.00 uur is elk leerling weer bij school, dus.....De Bosfluiter, de kerk of bij de Kerkstraat.

 

Scholierensport

De scholierensport is weer begonnen. Dit jaar kun je kiezen uit 67 verschillende proeflessen bij meer dan 50 sportaanbieders in de Noordoostpolder. In de bijlage vindt u een flyer met alle informatie.

 

Jarigen

9 februari Jennifer Fuentes uit groep 8

17 februari Doutzen de Roos uit groep 5

21 februari Duaa Manir uit groep 4

21 februari Sabrina Oosterkamp uit groep 4

23 februari Lucas van Boxtel uit groep 3

25 februari Gaby van Dijk uit groep 1-2A

27 februari Fenna Gielleit uit groep 1-2B

 

Alvast gefeliciteerd met jullie verjaardag. We wensen jullie een fijne dag toe.

 

Namens het team van De Floreant wens ik u allen een fijn weekend toe.

En voor volgende week.....Een heerlijke voorjaarsvakantie

 

Henriëtte Wentink - Holtmaat